Stiri

Viaţa unei persoane accidentate depinde, în mare masură, de momentul acordării primului ajutor. Tocmai de aceea este extrem de important să cunoaştem tehnicile de prim ajutor şi aplicarea lor corectă. Astfel, putem ajuta victima până la sosirea ambulanţei şi, de ce nu, putem salva o viaţă. Mâine, în Grădina Valorilor Româneşti din Parcul Lumea Copiilor, tineri, părinţi şi bunici vor asista din nou la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Roşie sector 4. Vor învăţa care sunt principiile de bază atât în cazul unui stop cardiorespirator, cât şi în caz de înec, hemorogii şi arsuri.

Venera Vasiliu, directorul Filialei Sector 4 a Crucii Roşii Române a vorbit la Antena 3 despre evenimentul care va avea loc vineri.

”Toţi cei care vor să participe la aceste cursuri sunt oamenii care vin în parc, părinţi, bunici, bone. Copiii de la vârsta de 14 ani pot participa, pentru că vor învăţa foarte multe lucruri şi ei sunt foarte atenţi. Lor nu le este teamă de ceea ce văd. Nu le este teamă de manechine, chiar sunt curioşi să lucreze, să înveţe. E impresionant să îi vezi lucrând, dar în acelaşi timp şi jucându-se. Este cel mai uşor să primeşti informaţia la o vârstă fragedă, pentru că nu o vei uita niciodată”, a spus Venera Vasiliu.

https://www.antena3.ro/life/oameni/eroina-zilei-venera-vasiliu-director-crucea-rosie-sector-4-despre-misiunea-de-a-salva-vieti-477246.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s